Make your own free website on Tripod.com

Men in Black - Sporting Libacomb 6-4 (4-2)

2004. február 17. Kedd 19:00, Bogdánfy út

Így látta: Z ügynök

A mérkőzésre nagy hidegben, 2 cserével álltunk ki, ismét olyan összeállításban, amiben még nem játszottunk. A hangulat jó volt, talán túl jó is, ezért történhetett az meg, hogy az ellenfél egyből a középkezdés után az első támadásból gólt szerezhetett (0-1).
A gyorsan bekapott gól után enyhe mezőfölényben játszottunk, és nem kellett túl sokat várni az egyenlítésre, mert Jaksi úgy 10 méterről megvillantotta bal lábát, és bombájával kipókhálózta a rövid felső sarkot (1-1).
Ez még jobban megnyugtatta az egyébként sem aggódó csapatot, aminek meg is lett az eredménye: egy újabb figyelmetlenség után az ellenfél már második gólját szerezte (1-2).
Ekkor sem zavartattuk magunkat, mert félidő végére különösebb erőlködés nélkül, tetszetős támadásokkal és további gólokkal - számszerint 3-mal - sikerült magabiztos vezetésre szert tennünk. Mindezt többek közt olyan emlékezetes találatokkal, mint amilyen Gabesz leheletfinom, már-már megalázó átemelése volt (4-2).
Ezen túl még egy rakás ziccernek minősülő helyzetet alakítottunk ki - pl. Jaksi fejese, amit egy védőről pattant a felső lécre, vagy Gyuszi kiugrása, amikor egy-az-egyben vezethette a kapusra, de csúnyán ellőtte -, aminek ha felét értékesítjük, a mérkőzést már az első félidőben eldönthettük volna.

Sajnos a második félidőben is folytattuk azt, amit az első félidőben: három, sőt a cseréknek köszönhetően néha négy támadó szellemű játékossal a pályán, laza felfogásban sorra dolgoztuk ki a helyzeteket - és ugyanolyan lazán hagytuk is ki őket. Ahogy a fociban ez lenni szokott, ennek meg is lett az eredménye, mert az ellenfél eközben nem adta fel, hajtottak rendületlenül, és előbb felzárkóztak (4-3), majd ki is egyenlítettek (4-4), szívbajt hozva ezzel a cserékre.
Itt könnyen rosszra fordulhatott volna minden, de a pályán lévők szerencsére tudtak váltani: eggyel feljebb kapcsoltak (végre), és előbb Gyuszi szerzett erőszakosan labdát és lőtt szemtelen gólt (5-4), majd Jaksi lövésszerű beadását András helyezte a kapuba (6-4), biztossá téve ezzel a győzelmet.

A különbség persze lehetett volna sokkal nagyobb is, hiszen volt 4 kapufánk, háromszor mentettek az ellenfél védői a gólvonalról, míg az ellenfélnek csak kevés helyzet jutott, viszont azok nagyok voltak - köszönhetően a csapnivaló védőjátéknak, és hogy nem mindenki vette túl komolyan a mérkőzést. Ez ellen a csapat ellen most ennyi elég volt (tavaly ezt a gárdát 7-1-re vertük), de egy komolyabb csapat ellen már jobban kell hajtani és koncentrálni, nem lesz elég az, ha abban reménykedünk, hogy elég csak eljátszogatni, és majd mindig többet rúgunk 1-2 góllal.

Bezár