Make your own free website on Tripod.com

Men in Black – Gólvágók 6:2 (4:2)

2004. március 23. Kedd 19:00, Bogdánfy

Így látta: Z ügynök

Kellemetlen időjárási körülmények között (ez szakadó esőt és alig plusz fokos hideget jelent), csere nélkül fogadtuk a Gólvágók csapatát. Ez eddig csapathoz képest nagy változások voltak: a kapuban Lőrinc debütál a tavaszi szezonban, továbbá csatlakozott (Puskás) Zoli és Pisti, valamint az eddig minden meccsen jelen lévő Jaksit ezúttal öccse, Attila helyettesítette. Segédletükkel igyekeztünk az előző, balszerencsésen elvesztett mérkőzés jelentette csorbát, valamint megakadályozni, hogy megismétlődjön az őszi szezon, és elússzon a feljutás.

A mérkőzést erősen kezdtük, hamar kialakítottuk a mezőnyfölényt. Akadt néhány helyzet is, majd Pisti, miután jó passzt kapott a bal oldalon, a rövid alsó sarokba lőtt (1-0).
Nem kellett sokat várni a második gólra sem: jött Attila, és lövésével tovább növelte előnyünket (2-0).
Ezután sajnos a védelem megint kihagyott, összehozott egy gólt: az ellenfél egy bal oldali indítási kísérleténél Laci engedte a labdát, hogy átpattanjon felette a hatoson belülre, az érkező támadó ezt kihasználva éles szögből a hosszúba lőtt (2-1).
Ez a gól meghozta a játékkedvét a Gólvágók csapatának, egyik támadásunkra válaszként érkező kontránál meg is szerezték az egyenlítést. Az megszerzett labdával indítottak a bal szélen, a labdásra Zoli váltott ki, azonban el tudták keresztbe passzolni mellette úgy, hogy a másik oldalon érkező támadó a róla lemaradó Puskás Zoli és a középen lévő Laci között kaphatta a lasztit, aki egy átvétel után értékesítette a helyzetét (2-2).
A félidőből szerencsére volt még hátra, így egy fokkal idegesebben, de megpróbáltuk tovább játszani a játékunkat. Megint jöttek a helyzetek menetrend szerint, szerencsére ezekből kettő nem is maradt kihasználatlanul Attila jóvoltából, megnyugtatóvá alakítva az állást. Mesterhármasát jelentő gólt a mérkőzés egyik legjobb mozzanatával szerezte: a jobb összekötő helyén állva kapott keresztpasszt, egy bedobott testcsellel tisztára játszotta magát, a hatoson belülre beérve laposan lőtt a rövidbe (4-2).

Miután első félidőben az erőviszonyoknak megfelelő eredmény alakult, a győzelmünk nemcsak a gólarány, de a mezőnyjáték alapján is magabiztosnak látszott. A második félidőben a védelem már nem hibázott nagyot, ha azonban mégis eljutott Lőrincig a labda, akkor ő oldotta meg tökéletesen a feladatát. Elől Attila remekül osztogatta vagy éppen tartotta meg a labdát, és újabb két góllal fejelte meg az addigi hármat, kialakítva ezzel a fölényes győzelmet jelző eredményt. (6-2)

A csapat végül jól viselte a sok változtatást - talán pont jól jött a "vérfrissítés" -, Attila 5 találatával és remek játékával ismét "visszajátszotta" magát a csapatba, de a többiek jó teljesítménye is dicsérendő. Híven az eddig játszott esős mérkőzésekhez, melyeken eddig mindig jó játékot produkáltunk, ez is kellemes emlék marad, melyen megérdemelten szereztünk 3 pontot a mezőny erős középcsapata ellen.

Bezár